Antalya Engelliler Sanat Evi , Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gönüllü faaliyet gösteren Sarı Melekler’i konuk etti. Gönüller buluştu, Sanatevi bayram yeri oldu..

Türk Musıkisi üzerine yazdığı değerli yazıları ile geniş bir okur kitesine seslenen TurizmHaberleri.com yazarı Birgül Çetin öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında Sarı Melekler’in başkan ve üyeleri Antalya Engelliler Sanat Evi’ni ziyaret etti.

Antalya Engelliler Sanat Evi'ni Turızmhaberlerı.Com'da Tanıdık

Son günlerde Vakıfbank’ın Halden Anlayanlar projesinin televizyonlarda gösterime başlamasıyla tüm Türkiye’nin bir anda tanıdığı Antalya Engelliler Sanat Evi hakkındaki ilk bilgileri yazar Birgül Çetin’in yazılarında öğrenmiştik.

Köşe Yazısı İçin Tıklayın

Sarı Melekler 15 Yıldır Gönüllü

Sarı Melekleri ise uzun yıllardır takip ediyoruz.
Yaklaşık 15 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kesintisiz sürdürdüğü gönüllülük faaliyetleri ile tanıdığımız Gönüllü Hasta Destek Ekibi üyeleri Sarı Melekler; nöbet sistemi ile her gün hastaları ziyaret ediyor, moral destekli sohbetler yapıyor, çocuk oyun odasında çocuklarla ilgileniyor, hastaların ihtiyaçları soruyor ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onlar hastaların Sarı Melekleri…

Gönüller Buluştu.. Sanat Evi Bayram Yeri Oldu

Hastane nöbetlerinde giydikleri sarı önlükleri ile ziyarete gelen Sarı Melekler; Antalya Engelliler Sanat Evi üyeleri ile bir anda kaynaştılar. Samimi sohbetler, leziz ikramlar, herkesin coşkuyla katıldığı Hülya Bostanoğlu yönetimindeki mini konser ile dostluk, sevgi, kardeşliğin güzel paylaşımları zirveye ulaştı. Davetliler bu güzel topluluğun bir parçası olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi..
Ziyarete Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, Başkan Yardımcısı Ayşenur Egemen, Mustafa Egemen, Kamile Canan Öziş, Nuran Kaya Bal, Ayla Işıl, Günnur Kuzu Mantaş, Hürsev Ekinci katıldılar. Ayrıca Tiyatro sanatçısı Bülent Ünsür’de turizmhaberleri.com ‘da okuduğu haber üzerine bizi arayarak Sanat Evi’ne destek vermek ve tanışmak istediğini belirtince sevinerek kendilerini davet ettik

O Bir Yaşam Sihirbazı

Antalya Engelliler Sanat Evi Kurucusu Hülya Bostanoğlu; Vakıfbank’ın ” Halden anlayanlar ” projesinin televizyon gösterimlerinde ” Sanatın bütün dallarında sihir olduğuna inanıyorum ” diyordu. Bu kısacık cümle çok net anlatıyordu herşeyi..
O gönüllü çalışmalarına sevgi ve sanat sihiri katarak mucizeler yaratıyordu. Hülya Bostanoğlu bir yaşam sihirbazı.. Yaydığı güzel enerji ve ışık çok güçlü.. Ama bu çalışmalar tek başına başarıya ulaşamazdı; Sanat Evi üyeleri bu paylaşıma gönülden destek verdi, çalışmaları disiplinle sahiplendiler. Hülya hanımın dediği gibi bu evin sahipleri onlardı.

Antalya'dan Türkiye'ye Örnek Bir Model

Hülya Bostanoğlu’nun kendi imkanları ile kurduğu Sanat Evi’ni artık Tüm Türkiye tanıyor. Bu model örnek alınmalı ve yaygınlaşmalı.. Zira doğru projeler, doğru insanlarla yapıldığında başarıyı getiriyor ve toplumda büyük farkındalık yaratıyor.
6 yıl önce Hülya Bostanoğlu öncülüğünde kurulan Engelliler korosu çeşitli derneklerin çatısı altında faaliyetini sürdürmüş, konserler vermiş ancak bir yıl önce kendilerine ait bir Sanat evi kurulmasıyla birlikte daha verimli ve özgür bir ortam sağlanmış. Kendi imkanlarıyla kurulan sanat evi sıcacık bir yuva olmuş herkese…

Sant Evi'nde Neler Yapıyorlar?

Antalya Engelliler Sanat Evi’nin kapıları hergün açık..Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eğitimleri Cuma Günü yapılıyor. Handan Aydost kanun, Mahmut Usta saz, Metin Vardar Ud ile bu koro çalışmalarına destek veriyor. Muratpaşa Belediyesi Neveser Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Murat Kocamemik ve arkadaşları da katkı sağlıyor. Takı ve boncuk, el sanatları, uzman eşliğinde kişisel gelişim seansları, özel dans derslerinin yanı sıra yeni programlarla daha da aktifleşecekler gibi görünüyor.

Engelliler Sanat Evi’nden yükselen güçlü yaşam enerjisi..

Özellikle Özgür Faruk Özbek ile yaptığımız sohbette; ” ben kendimle barışığım, uyum içindeyim, kendi içimde hiç engelim yok, mutluyum ” diyor. Grubun neşe kaynağı, esprileri ile herkesi güldürüyor. Bu ev onların buluşma noktası.. Evden sokağa taşan güzel enerji gelen geçeni mıknatıs gibi kendine çekiyor..Merak uyandırıyor ve sürekli yeni dostlar ekleniyor Sanat Evi’ne…

Sarı Melekler: Amaçlarımız Bir, Ortak Çalışmalarda Buluşacağız

Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, Antalya Engelliler Sanat Evi ile ortak çalışmalar yapacaklarını, bugün başlayan güzel işbirliğinin uzun süreli olacağına inandıklarını belirtti. Hülya Bostanoğlu’nu topluma örnek çalışmalardan dolayı yürekten kutladığını ve desteklediklerini vurgulayan Köroğlu; ” bizler sağlık alanından gönüllü faaliyet gösteriyoruz, Hülya hanım da sağlık ve sanatı harmanlayarak çok başarılı bir model oluşturmuş. ” dedi.
Sarı Melekler 2.nci Başkanı Ayşenur Egemen ise ” Toplum olarak desteklenmesi gereken konularla ilgili sosyal sorumluluk kapsamında herkes birşeyler yapmalı, seyirci kalmamalı, devletten beklememeli.. Hep birlikte yapacağımız o kadar çok şey var ki… Hayatı ancak böylece daha güzel ve yaşanılır kılabiliriz. ” şeklinde konuştu.

Hülya Bostanoğlu: Farkındalık Yarattık

Antalya Engelliler Sanat Evi Kurucusu Hülya Bostanoğlu ise ” Sarı Melekler’in ziyaretinden ve kendilerini tanımaktan çok mutlu olduklarını belirterek ” birlikte güzel çalışmalar yapabiliriz ” dedi. Sanat Evi’nin televizyonlarda gösterildiğinden beri insanların ilgisinin arttığını belirten Bostanoğlu; ” en önemlisi Sanat Evi’mizin büyük bir farkındalık yarattığını gördük. Çalışmalarımızın ödüle layık görüldüğünü duymak ise bizleri motive ediyor. ” dedi.

Yeter ki Gönül Engelli Olmayalım

Sarı Melekler’in aktif üyelerinden Kamile Canan Öziş; “Bugün bir şeyi çok daha iyi anladım. İnsanoğlu yeter ki “gönül engelli ” olmasın, fiziki engelli olmak sadece sizi kısıtlıyor. Bugün gönülleri engelsiz güzel yüreklerle neler yapılabileceğine tanık olduğum için çok mutluyum. Hülya hanım’a ve Sanat Evi üyelerine çok teşekkür ediyoruz ” dedi.
Türk Sanat Müziği Koro çalışmalarını sürdüren Sarı Melek Nuran Kaya Bal ise ” Çok güzel bir paylaşım yaşadık.Bu ziyaretlerimizi sürdürülebilir kılmak istiyoruz.TurizmHaberleri.com ekibine bu güzel buluşmaya öncü olduğu için teşekkür ederiz ” dedi.

Tiyatro Sanatçısı Ünsür'den İki Gruba Da Tam Destek

Tiyatro sanatçısı Bülent Ünsür ise burada yapılan çalışmalardan ve ortamdan çok etkilendiğini, Sanat Evi’nde tiyatro eğitimi verebileceğini belirtti. Sarı Melekler Grubu’na yönelik Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Oyun Odası’nda meddahlık çalışması yapılabileceğini dile getirdi. Her iki grubun başkanları ve üyeleri ortak çalışmalar yapmak üzere beyin fırtınası yarattılar, önümüzdeki günlerde detaylandırmak üzere tekrar toplantı yapmaya karar verdiler.

Kaynak: turizmhaberleri.com