Antalyalı ev kadını Demet Katırcıoğlu, 2009’da oğlunun lösemi tedavisi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde dahil olduğu Sarı Melekler ile 10 yıldır hastalara yardım ediyor.

Antalyalı ev kadını Demet Katırcıoğlu, 2009 yılında lösemili oğlunun tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 10 yıldır hastalara gönüllü hizmet veren ‘Sarı Melekler’ grubuna katıldı. Katırcıoğlu, her haftanın iki günü hastaneye giderek çocuklarla ilgileniyor.

iyilik-icin-nobette
OĞLU ROL MODEL OLDU

Katırcıoğlu’nun şu an 24 yaşında olan oğlu Hasan Katırcıoğlu ise Sarı Melekler’in ilgilendiği çocuklar için bir rol modeli oldu. 13 yaşındayken lösemi teşhisi konulan Hasan Katırcıoğlu, liseyi dışarıdan okuyarak bitirdi. Ardından üniversite sınavını kazanan Katırcıoğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İşletme bölümünde eğitimine devam ediyor. Hasan ağabeylerinin hikayesini duyan çocuklar, “O savaşarak hastalığını yendi, biz de yenebiliriz” diyor. Demet Katırcıoğlu, canından çok sevdiği oğlu Hasanı’ın yediden sağlığına kavuşması için 1 yılı hastanede geçirdi. Doktorlar anneye, “Bu hastalık yüzde 50 tedavi, yüzde 50 sevgi ile yenilir” dedi. Bunun üzerine Demet Katırcıoğlu hastaneye 1 kilometre uzakta olan evine hiç gitmedi. 24 saat oğlu ile ilgilendi. Hasan yoğun bakımda makineye bağlıyken de cam bölmenin arkasında oğlunu bekledi.

SARI MELEKLERE KATILDI

Demet Katırcıoğlu, bu süre içerisinde hastanenin gönüllü çalışan kadınları ‘Sarı Melekler’ grubundan hep manevi destek aldı. Anne Katırcıoğlu, kendilerine en zor anlarında destek veren Sarı Melekler’den çok etkilenerek, “Oğlum taburcu olursa, ben de hasta çocuklarla ilgileneceğim” diyerek kendine söz verdi. Oğlu hastalığı yenerek 2009 yılı Mart ayında hastaneden taburcu olurken, Demet Katırcıoğlu’nun ise hastanede iyilik nöbetleri başladı.

YÜZLERCE ÇOCUĞUM VAR

Katırcıoğlu, 10 yıldır lösemi çocukların ailelerine kesintisiz moral desteği veriyor. Sayısız çocuğa destek olduğunu anlatan Katırcıoğlu, “Artık bir tane değil yüzlerce çocuğum oldu. 10 yıldır onlarla hastanede oyunlar oynayıp, resim yapıyoruz. Hastane şartlarında zor geçiren çocuklara moral desteğinde bulunuyoruz. Anneleri ile sohbet edip umutsuz olmamaları gerektiğini anlatıyorum” dedi.

SARI MELEKLER'DEN ANNELERE SÜRPRİZ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde giydikleri önlük ve yaptıkları iyiliklerden dolayı ‘Sarı Melekler’ olarak adlandırılan gönüllü anneler 22 yıldır gece gündüz demeden hasta ve yakınlarına yardım eli uzatıyor. Sarı Melekler Grubu Başkanı Önay Köroğlu, “Nöbet sistemiyle çalışıyoruz ve hepimiz anneyiz. Amacımız hasta ve yakınlarına moral desteği vermek” dedi. Grup üyeleri Anneler Günü’nde de hasta ve hasta yakını kadınları ziyaret ederek onlara çiçek dağıttı. Hastalar ziyaretle moral buldu.

Kaynak: sabah