Akdeniz Üniversite Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Ekibi Sarı Melekler; Runtalya Halk Koşusu’nda büyük ilgi topladı..İşte Tekerlekli Sandalye bağısı için koşan Sarı Melekler.

Turizmin Başkenti Antalya’da 3-4 Mart tarihlerinde 7.ncisi düzenlenen Runtalya Uluslararası Maratonu; dünyanın dört bir yanından gelen binlerce sporcuyu buluştururken, Halk Koşusu da bir yandan sağlıklı yaşam için spor farkındalığını ön plana çıkarıyor, diğer taraftan çok çeşitli yardım kampanyalarına sağlam bir çatı oluyor. Antalya’nın ve ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor.

Runtalya Halk Koşusu’nda “yeter ki koş” deniliyor.Ve bu koşular toplumsal farkındalık ve bilinçlenme açısından giderek büyük anlam ve önem kazanıyor. Runtalya’nın sosyal Sorumluluk Partneri ADIM ADIM OLUŞUMU; STK’lar ile işbirliği yaparak yardım kampanyalarına destek vermek için koşuyor ve ciddi bağışlar topluyorlar.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır kesintisiz faaliyet gösteren gönüllü Hasta Destek Ekibi Sarı Melekler; geçen sene SİGARAYA HAYIR mesajı vermek, dumansız sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek için koşmuştu. Bu sene ise ADIM ADIM Oluşumu ile yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği TOFD için akülü tekerlekli sandalye kampanyasına destek vermek üzere koştular.

ADIM ADIM OLUŞUMU çatısında gerçekleştirdikleri Runtalya koşusuna Akdeniz Böbrek Nakli ve Sosyal Yardımlaşma Derneği AKBÖHONDER üyeleri de katılarak Sarı Melekler’e destek verdiler.

Runtalya Halk Koşusu’na Önay Köroğlu, Ayşenur Egemen, Nilgün Atar, Hülya Canbulat, Nuran Bal, Günnur Mantaş, Demet Katırcıoğlu,Esra Özer,Ayla Işıl,Neşe Çelik Cengiz, Elçin Bekem, Hürsen Ekinci, Neriman Kaya, Haluk Cengiz, Ebru Ceren Cengiz, Reyhan Özaydınlı’nın yanısıra eşler ve çocuklar da katılarak destek verdiler. Turizmhaberleri.com yazarı Birgül Çetin’de Sarı Melekler Ekibine dahil oldu ve Gönüllü çalışmalar için daha fazla işbirliğinde bulunacağını söyledi.

Boyunlarındaki bir örnek sarı atkılar ile büyük merak ve ilgi uyandıran Sarı Melekler; koşuyu fire vermeden tam kadro tamamladı. Elçin Bekem, Demet Katırcıoğlu, Neşe Çelik Cengiz, Sarı Melekler grubunda üstün performaslarıyla ilk üçe girdiler.
Seneye Yüksek Topuk Yarışmasına katılmayı planlayanlar da oldukça fazla… Runtalya hediye çekilişlerinde ise Sarı Meleklerin en aktif üyesi Demet Katırcıoğlu’nun Sunexpress’den gidiş dönüş uçak bileti kazanması grup içinde ayrı bir sevinç yarattı.

Runtalya’da sadece spor olsun diye koşulmuyor, aynı zamanda Türkiye çapında yardım kampanyaları yarışıyor…Çevreciler, eğitim gönüllüleri, engelsiz yaşam için mücadele verenler, hayvanları korumak ve daha iyi şartlarda yaşamlarını sağlamak gibi pek çok başlık altında toplanıyor koşanlar.

Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu; “Bizler de bu sene AKBÖHONDER ile el ele akülü tekerlekli sandalye için koştuk..Bir kaç gündür basın yoluyla TOFD’nin hesap numaralarını yayınlıyor, dostlarımıza bağış yapmaları konusunda bilgilendirme yapıyor, destek istiyoruz. Umarım az bile olsa katkımız olur. Bunu görebilmek bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

Kaynak: turizmhaberleri.com