Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 1997 yılından beri Gönüllü Hasta Destek Ekibi olarak görev yapan Sarı Melekler; gönüllü çalışmalarına eğitimi de dahil ettiler.

Gönüllü çalışmalar ve Sarı Melekler’in yapılanması hakkında öğrencilere bilgilendirmeler yapmak üzere; Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi’nde 26.Nisan 2011 tarihinde saat: 15:00 de bir konferans verildi.

Sarı Melekler Gönüllü Hasta Destek Ekibi Hakkında

1997 Yılında Akdeniz Üniversite Sosyal Dayanışma Derneği bünyesinde 25 kişi ile çalışmaya başladılar. Dernek tüzüğünü Dr. Günseli Akaydın ın hazırladığı Sarı Melekler birimi, yaklaşık 14 yıldır Akdeniz Üniversite Hastanesi hasta kliniklerinde gönüllü çalışmalarına devam ediyorlar. Sözü edilen derneğin 08.11.2008 yılında fesh edilmesinden sonra, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çatısı altında çalışlmalarını sürdüren ekibin Başkanlığını Önay Köroğlu yapmaktadır. Kendi üyelerinin yanısıra çeşitli kurum ve kuruluşların desteklerinde Hastanenin Sosyal Hizmet birimi ile ortaklaşa çalışmaktadırlar. Nöbet sistemi ile her gün hastanede görev yapan Sarı Melekler hastalara pijama, gecelik, çocuk ve hasta bezi vs yardımlarında bulunmaktadır. Antalya da yaşayan kadınların da bu ekibe katılıp katkıda bulunmaları mümkündür.

Kaynak: turizmhaberleri.com