sari-melekler-projesine-ogrencilerden-ilgi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde çalışan Gönüllü Hasta Destek Ekibi; Finike Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projelerine yakın ilgisinin sevindirici olduğunu söyledi.

Finike Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü’nün daveti ile düzenlenen Sarı Meleklerin toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ulaşım sponsorluğunun Öger Tour tarafından sağlandığı toplantıda gönüllü çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri ve Sarı Melekler’in faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Sarı Melekler Projesi'nin Örnek Alınmasını İstiyoruz

Sarı Melekler’in kuruluşundan beri hiç değişmeyen Başkanı Önay Köroğlu; “Hasta olduğunuzda, sizlere yönlendirilen güzel sözler ve gülümseme büyük moral kaynağı olmaktadır. Bu nedenle, biz Sarı Melekler, 12 yıla yakın bir süredir Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gönüllü olarak çalışmaktayız. Bir millet olmanın birinci sorumluluğu, o millet arasındaki koşulsuz, art niyetsiz, karşılıklı güven, sevgi ve saygı ile birlikte yaşama arzusudur.Toplum kendi iç dinamiklerini, diğerleri kadar şanslı olmayan bireyleri de onlara sahip çıkacak şekilde kurgulamak zorundadır. Aksi halde milleti oluşturan unsurlar arasında sevgi, saygı, karşılıklı güven ve empati eksikliği bölünmüşlüğün, güvensizliğin ve yabancılaşmanın etkileri ile son derece tehlikeli olabilir.Çalıştığımız bu gönüllü projenin, örnek alınmasını arzu ediyor, yakın gelecekte, geçmişte olduğu gibi birbirimize saygılı, birbirinin sorunları ile çok daha ilgili bir toplum kültürüne kavuşmamızı diliyoruz” dedi.

Gönüllülü Çalışmalarla Büyük İşler Başarılıyor

Turizm yazarı ve Sarı Melekler’in basın temsilcisi Nilgün ATAR; 5 Aralık 2001’den beri Uluslararası Gönüllüler Yılı’nın kutlandığına dikkat çekerek, “Dünyada ve ülkemizde gönüllülük kavramı giderek daha fazla önem kazanıyor ve bu sinerji sayesinde her alanda çok güzel işler başarılıyor” dedi.

Gönüllü çalışmalara ve sosyal sorumluluk projelerine örnekler veren Atar şöyle konuştu:

Tog Liseli Öğrencilere Gönüllülük Bilincini Yayıyor.
“Toplum Gönüllüleri Vakfı, 40 üniversitede 7 bin gönüllü ile çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığıyla imzaladığı protokol kapsamında seçilen liselerde gönüllülük bilincini yayarak liseli öğrencilerin gönüllü projelerde aktif rol almalarını ve bu sayede sivil toplum bilinci kazanmalarını sağlıyorlar.. Sizler TOG ile işbirliği yapabilirsiniz.

11 Yılda 4 Milyon Kitap Çocuklara Ulaştırıldı.
Sosyal Sorumluluk kapsamındaki işbirliğine bir başka güzel örnek ise TNT Express ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ortaklaşa sürdürdüğü kitap toplama kampanyası … 31.668 destekçinin bağışlarıyla 11 yılda 4 milyon 347 bin kitap çocuklara ulaştırıldı. 2020 okul kitaba kavuştu.Sizler de fazla kitaplarınızı bu kanalla ihtiyacı olan okullara gönderebilirsiniz. Bence not alın: telefon 444 0 868.

Sayd İle 2834 İlkokul Öğrencisi Antalya Müzesi’nde.
Antalya merkezli Sayd Seyahat acentaları Derneği ise bu sene çok başarılı gönüllü bir çalışma yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü ile Türkiye tarihinde ilk kez toplam 2834 ilköğretim öğrencisi ve 170 öğretmene Antalya’yı tanıtıcı ücretsiz tur düzenledi. Bu etkinliğe 18 seyahat acentası, 81 rehber, 9 taşımacı firması gönüllü olarak katıldı” dedi.

Güzel örneklerin her alanda olduğunu belirten Atar; “bizler de Hastanede gönüllü çalışmayı seçtik. Bugün burada bulunuşumuzun nedeni size hem gönüllü çalışmalar üzerine yeni ufuklar açmak, hem de Gönüllü Hasta Destek projesini anlatmaktı. Tüm hastanelerimizde sarı melekler olmalı, kimbilir belki birgün bu hayal gerçekleşir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Alkışlanan Anne: ``Sıkıntıları Sarı Melekler'le Aştık``

Çocuğunun tedavisi sırasında Sarı Melekler’le tanıştığını belirten Demet Cengiz Katırcıoğlu ise ekibin en çalışkan, deneyimli ve başarılı üyelerinden… beklenmedik şekilde ortaya çıkan hastalıkla zorlu bir sınava girdiklerini belirten Katırcıoğlu; bu sıkıntılı günleri Sarı Meleklerin moral desteği ile aştıklarını söyledi. Tedavi sürecini takiben Sarı Meleklere katılarak çalışmalara başlayan Katırcıoğlu; hastalıklarda ilaç ve tedavinin yanısıra moralin çok önemi olduğunu, Sarı Meleklerin de güleryüzleriyle bu pozitif sinerjiyi yarattıklarını söyledi. Demet Cengiz Katırcıoğlu’nun konuşmasını büyük bir sessizlik içinde dinleyen öğrencilerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi.

Hastanede Hayata Bakışım Değişti

Gönüllü Hasta Destek Ekibi’nde bir yıldır çalıştığını belirten en genç üyelerden Esra Özer; sosyal bir faaliyet olarak düşündüğü çalışmaların aslında çok daha anlamlı olduğunu, hayata bakışını değiştirdiğini söyledi. Önemsiz konuları ne kadar dert ettiğini bu görevi sırasında fark ettiğini belirten Özer; ” oysa hayatta çok daha ağır sağlık sorunları yaşayan insanlar var..Özellikle çocuklar herşeye rağmen hayata neşeyle bakıyorlar ” dedi. Özer samimi konuşması ile öğrencileri etkilerken, görevi sırasında yaşadığı deneyimleri paylaştı.

Başarılı ve Sosyal Sorumluluk Bilincine Sahip Lise

Konuşmaların ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Sarı Melekler; gösterilen sıcak ve samimi ilgi karşısında ilk kez Finike ile başlattıkları bilgilendirme toplantılarına devam etmeye karar verdiklerini söylediler. Sosyal sorumluluk projelerinin okullarda başlatılması konusuna dikkat çeken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Klübü Başkanı Habibe Demirok; bu kapsamda kan bağışı, organ nakline yönelik pek çok etkinlik gerçekleştirildiğini, öğrencilerin de her konuda katılımcı olduğunu söyledi. İhtiyaç sahibi hastalara ve çocuklara verilmek üzere giysi, kitap, oyuncak kolilerini Sarı Meleklere teslim eden öğrenciler; bu toplantının çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: turizmhaberleri.com