Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler; Sevginle Hayata tutunuyorum isimli AB Gençlik Projesi kapsamında; Isparta’da bir sergi açtı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler’in; Ocak 2013 tarihinde başlayan Sevginle Hayata Tutunuyorum başlıklı Avrupa Birliği Gençlik Projesi çeşitli etkinliklerle ses getirmeye devam ediyor.

5 Mart 2013 tarihinde Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine çalışmaları hakkında konferans veren Sarı Melekler ve proje grubu; 26.3.2013 tarihinde Isparta İYAŞ AVM’de atölye çalışmalarını sergiledi. Örgü bebek tasarımları ve renkli keçelerden yapılan Sarı Melekler bebeklerini ilgiyle izleyen ziyaretçilere; yapılan çalışmalar ve proje hakkında bilgi verildi.

Proje kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’ni de ziyaret eden Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler; Çocuk bölümü’nde tedavi olan hasta çocuklara hediyeler vererek moral desteğinde bulundular.

Hastane Müdür Yardımcısı Eşref Armağan, Basın ve Halkla İlişkiler yetkilileri tarafından karşılanan Sarı Melekler; gönüllü çalışmaları hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundular.

Sarı Melekler Grubunun Basın Danışmanı Nilgün Atar, Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Halkla İlişkiler yetkilisi Fidan Karahan ile görüştü. Hastalara moral ziyaretlerinin kendileri tarafından hafta bir defa yapıldığını belirten Karahan; hasta ihtiyaçlarının mümkün olabildiğince karşılanmaya çalışıldığını, hasta yakınları ve refakatçılarının Üniversite misafirhanesinde uygun fiyatlarla konaklatılması yönünde kolaylıklar sağladıklarını belirtti. Sarı Melekler’in çalışmalarını hastalar için çok önemli bulduklarını vurgulayan Karahan; ” böyle bir modelin kendi hastanemizde yapılanması çok faydalı olur diye düşünüyorum. Hatta Türkiye’deki tüm hastaneler için de aynı şeyi söyleyebilirim. ” dedi.

Projenin yasal sorumlusu Şebnem Köken ise yürüttükleri AB Gençlik projesinin ilk gününden itibaren toplumun her kesiminde büyük farkındalık yarattığını görmekten ve Sarı Melekler Grubu ile çalışmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Sarı Melekler Grubu Başkanı Önay Köroğlu ise “Projenin adı olan “Sevginle Hayata tutunuyorum”‘ aslında bizim yaptığımız işi o kadar güzel ifade ediyor ki… Bizlerin gönülden sunduğu sıcak ilgi ve sevgi, hastalar üzerinde olağanüstü moral etkisi yaratıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ile 16 yıllık çalışmalarımızın deneyimlerini paylaştık, görüş alışverişinde bulunduk. İYAŞ AVM’de açtığımız sergi ise izleyiciler tarafından ilgi ile karşılandı. Çalışmalarımızı anlattık ve yeni üyeler kazandık” dedi.

Kaynak: turizmhaberleri.com